Фото: поліція Львівщини

На Львівщині у смертельній аварії постраждала колишня генпрокурорка Грузії, — ЗМІ

На Львівщині 8 жовтня на автодорозі "Львів — Чоп", неподалік міста Буськ, сталася аварія, у якій могла травмуватися Ека Ткешелашвілі. Колишня міністерка закордонних справ Грузії очолює Антикорупційну ініціативу ЄС в Україні.

Про аварію повідомили у поліції Львівщини. Зазначається, що під час зіткнення Hyundai Accent та Audi одна жінка загинула, а двоє осіб отримали поранення. Першою автівкою керувала 53-річна жителька міста Київ, другою — 36-річний львів’янин.

Аварія на Львівщині 8 жовтня неподалік Буська

Фото: поліція Львівщини

"Жінка, яка була за кермом Hyundai, померла на місці події від травм. Водій та пасажирка Audi, 46-річна іноземка, отримали тілесні ушкодження й були доставлені до лікарні", — йдеться в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, у аварії постраждала колишня міністерка юстиції Грузії Ека Ткешелашвілі. Її нібито госпіталізували, а другого потерпілого після медогляду відправили додому.

Хто така Ека Ткешелашвілі

Очільниця Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні народилася 23 травня 1977 року в місті Тбілісі. У 1999 закінчила Тбіліський державний університет, факультет Міжнародного права і міжнародних відносин. Володіє англійською, російською, французькою мовами. Працювала юристом в Комітеті Міжнародного Червоного Хреста.

Ека Елушелашвілі потрапила в аварії на Львівщині

Фото: Radiotavisupleba

У Грузії вона працювала також на посадах генеральної прокурорки, міністерки закордонних справ Грузії та секретарки Ради безпеки. 

В Україні стала головою Антикорупційної ініціативи Євросоюзу (EUACI) у 2017 році.

Нагадаємо, 42-річний українець Олег Ліщук отримав серйозні травми в аварії з автомобілем з кортежу прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького. Це сталося 7 липня, коли польський урядовець відвідав Україну, щоби вшанувати пам'ять жертв Волинської трагедії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 09.10.2023 14:32