Wirtualna Polska

Авто з кортежу прем'єра Польщі влаштувало серйозну аварію на Тернопільщині: українець зазнав тяжких травм

42-річний українець Олег Ліщук отримав серйозні травми в аварії з автомобілем з кортежу прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького. Це сталося 7 липня, коли польський урядовець відвідав Україну, щоби вшанувати пам'ять жертв Волинської трагедії.

Про це заявило видання Wirtualna Polska.

За інформацією журналістів, неподалік населеного пункту Пужники одне з авто, які супроводжували польського політика, нібито врізалося в машину, що стояла на узбіччі. і роздробило її передню частину. Від удару автомобілеві з українськими номерами вщент рознесло передню частину. Машина скотилася у кювет, а водій випав у вікно.

"Ліщук — водій пошкодженого транспортного засобу — мав дістатися своєї роботи, де він працює на посаді логіста, проте вперше за 18 років туди не потрапив. Він зупинився на узбіччі, бо треба було пропустити колону. У підсумку чоловік серйозно постраждав у ДТП, зокрема отримав переломи", — пише видання.

Чоловік пригадує, що прийшов до тями на мить, коли його вкладали в машину швидкої допомоги.

"Я не знав, що відбувається. Я відчув жахливий, дуже сильний біль у ногах. Я був у шоці. Потім я знову знепритомнів", — розповів потерпілий.

Видання має дані, що машиною, яка влаштувала ДТП, могли керувати дипломати польського посольства в Києві. Вони начебто наполягали на лікуванні Ліщука на території Польщі. Чиновники допомогли оформити документи на виїзд, помістили до лікарні, де медики зробили операцію, а дружині пацієнта оплатили номер у готелі.

Проте громадянин України, як сказано у статті, допомогу від представників польської влади отримував лише в перші дні. Далі незалежний фонд U-Work допоміг українцеві отримати номер PESEL і заплатити за реабілітацію.

"4 серпня ми забрали Олега та його дружину з лікарні. Вони були покинуті самі на себе. Тому ми подбали про них", — сказав представник U-Work Рафал Грабовський.

За даними ЗМІ, українець досі скаржиться на постійні болі та п'є знеболювальні, не може самостійно піднятися з ліжка, а ходити здатний тільки з милицями.

Нагадаємо, 28 вересня у Києві сталася дорожньо-транспортна пригода за участі чотирьох автівок. Внаслідок ДТП загинули дві людини. Зазначається, що ДТП сталася близько 18:00 на вулиці Наумова, що у Святошинському районі Києва. Внаслідок аварії двоє людей загинули, ще двоє — отримали травми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.10.2023 13:15