Фото: СБУ

На Львівщині знищили понад тонну контрабандного героїну (фото)

Співробітники Служби безпеки України посприяли знищенню понад тонни контрабандного героїну. Наркотики на територію нашої країни потрапили з Пакистану.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, днями у Львівській області спалили понад тонну героїну, який ще у січні 2021 року Служба безпеки конфіскувала у контрабандистів.

Водночас знищення цієї партії наркотичних речовин відбувалося після відповідного вироку Залізничного районного суду міста Львова. Наголошується, що на момент вилучення вартість знищених наркотиків оцінювалася на "чорному ринку" у понад 2,3 мільярда гривень.

Ліквідація наркотиків

Ліквідація наркотиків

Фото: СБУ

"У 2021 році Служба безпеки провела тривалу багатоходову спецоперацію та задокументувала протиправну діяльність транснаціонального організованого злочинного угруповання.Тоді, оперативники спецслужби затримали у Львові чотирьох фігурантів — одного з організаторів наркотрафіку та трьох іноземців, які фасували наркотики в орендованих складських приміщеннях", — йдеться у повідомленні.

Ліквідація наркотиків

Ліквідація наркотиків

Фото: СБУ

За даними слідства, вантаж із наркотиками прибув до одного з портів Одещини, а надалі, задля безперешкодного перетину кордонів замаскований "товар" у мішках з рисом транспортували у Львів, де правоохоронці виявили у наркоділків 1035 кілограмів героїну підготовленого для перевезення. Зазначається, що наркотики прямували з Пакистану транзитом через Україну до країн Європейського Союзу. 

Водночас, за матеріалами Служби безпеки, усіх затриманих фігурантів було засуджено за контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Вони уже відбувають тюремні строки згідно з ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше Офіс генерального прокурора повідомляв, що на території дев’яти областей України правоохоронці затримали 14 наркодилерів. Це була наймасштабніша мережа наркоторговців у країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.08.2024 03:33