Фото: Офіс генпрокурора

"Заробляли" понад 10 млн грн на місяць: в Україні ліквідували масштабну мережу наркодилерів

На території дев’яти областей України правоохоронці затримали 14 наркодилерів. Це наймасштабніша мережа наркоторговців у країні.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними правоохоронців, зловмисники розповсюджували наркотики та психотропи, використовуючи Telegram-канали. Організував наркобізнес 25-річний житель Дніпра. Учасники організованої групи займалися виробництвом та торгівлею Альфа-PVP і амфетаміну, а також канабісу.

"Вони пропонували та збували свою "продукцію" через розгалужену мережу Telegram-каналів. Для уникнення ідентифікації продаж відбувався без особистих зустрічей з клієнтами — шляхом так званих "закладок", — йдеться у повідомленні.

Наркоторговці діяли на території столиці, Харківської, Сумської, Донецької, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Чернівецької та Миколаївської областей. Кожен з учасників групи відповідав за свій напрям роботи — постачання, зберігання "товару", подальший збут і легалізацію коштів, отриманих від наркотрафіку.

Орієнтовний дохід учасників наркоугруповання складав понад 10 мільйонів гривень щомісяця.

Правоохоронці провели 50 обшуків, у результаті яких вилучили майже 20 кілограм солей Альфа-PVР, амфетаміну, мефедрону, канабісу, пігулок MDMA, 200 штук марок LSD. Вартість вилучених наркотиків та психотропів за цінами "чорного" ринку становить понад 11,5 мільйона гривень. Крім того, вилучено зброю та набої до неї, вісім автомобілів вартістю понад 200 тисяч доларів США, грошові кошти в сумі 47 600 доларів США, 9 200 євро, 393 580 гривень, 10 000 польських злотих.

"За результатами слідчих дій  затримано 14 учасників міжрегіональної організованої групи. Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою", — наголосили в ОГПУ.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу з продажу наркотиків засудженим у Городищенській виправній колонії №96 на Рівненщині. До складу угрупування входили двоє ув’язнених та інспектор відділу безпеки установи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.07.2024 17:03