Фото: поліція Одеської області

На Одещині дід застрелив онука й збрехав, що він у ЗСУ

В Одеській області 84-річний чоловік застрелив онука, тіло закопав на подвір’ї та намагався приховати злочин, розповідаючи, що родич пішов на війну. Зловмисника вже затримали, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Про це повідомили у поліції Одещини.

Першою до поліції про зникнення 41-річного чоловіка повідомила жителька села Нерубайське. Поліцейські опитали про можливе місцеперебування чоловіка його знайомих та дідуся, до якого він напередодні зникнення заходив у гості. За добу правоохоронці з’ясували: жителя Нерубайського вбили, і до злочину причетний саме дідусь потерпілого.

За даними слідства, наприкінці квітня між родичами на ґрунті неприязних стосунків виник словесний конфлікт, в ході якого дідусь схопив мисливську помпову рушницю та двічі поцілив у голову онукові. Той загинув від отриманих поранень.

рушниця

Фото: поліція Одеської області

"Зловмисник, щоб приховати скоєне, дочекався вечора і закопав тіло в яму, яка була підготовлена для встановлення вітряка на подвір’ї будинку. Сусідам, які цікавилися відсутністю чоловіка, він розповідав, що онук мав бажання піти на службу до лав ЗСУ і, мабуть, займається саме цим", — повідомили у поліції.

поліція

Фото: поліція Одеської області

Під час обшуку будинку 84-річного чоловіка було виявлено тіло небіжчика й низку речових доказів, зокрема і рушницю. Сам фігурант у скоєному зізнався. Літньому чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві — за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Полтавщині чоловік застрелив колишнього мера та ще двох сусідів, а себе підірвав гранатою. Вбивство сталося на побутовому ґрунті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.06.2023 03:43