Фото: Нацполіція

На Одещині підліток приніс додому вибуховий пристрій: він здетонував у нього в руках

В Одеській області 14-річний хлопець приніс додому знайдені вибухонебезпечні предмети. Один з них здетонував під час того, як він його розбирав.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції Одеської області.

За словами правоохоронців, інцидент стався 22 серпня  в одному з сіл Нерубайської громади. Поліцейські встановили, що днем раніше підліток знайшов вибухонебезпечні предмети й приніс додому та залишив у підсобному приміщенні. А ввечері наступного дня почав розбирати їх і один із предметів вибухнув. 

Внаслідок вибуху юнак отримав мінно-вибухові травми, політравми, закриту черепно-мозкову травму, тяжкі травми рук. Він госпіталізований та перебуває у важкому стані.

Правоохоронці вилучили знайдені хлопцем предмети, зокрема фрагменти, ймовірно, від артилерійського снаряда.

На Одещині підліток приніс додому вибуховий пристрій

Фото: Нацполіція

"За даним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. В рамках провадження призначені експертизи. Слідство триває. Встановлюються всі обставини події", — зазначили у поліції.

Нагадаємо, у Київській області в одному з сіл Бучанського району місцевий чоловік виявив у своєму подвір'ї російський гранатомет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.08.2024 12:44