Фото: ДБР

На Одещині правоохоронець крав зброю у військовій частині й продавав її криміналітетам (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань викрили в Одеській області правоохоронця, який торгував вибухівкою та боєприпасами. Йому загрожує позбавлення волі. 

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Встановлено, що правоохоронець крав зброю у своїй військовій частині та шукав охочих придбати її серед представників криміналітету, які раніше притягувались до відповідальності за торгівлю зброєю. Ділок налагодив незаконний збут з листопада 2022 року й з того часу встиг продати набої та гранати Ф-1.

12 квітня правоохоронця затримали під час реалізації чергової партії бойових припасів та зброї. Майже півтори тисячі патронів та пістолет правоохоронець хотів збути за 600 доларів США.

"Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у незаконному збуті зброї (ч. 1 ст. 263 КК України) та обрання йому запобіжного заходу", — зазначили в ДБР.

Правоохоронці встановлюють джерело надходження зброї та інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Злочинцю загрожує покарання у вигляді ув'язнення до семи років. 

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру військовому через вимагання з підлеглих віддавати йому частину коштів зі щомісячних надбавок на період воєнного стану. У разі відмови він погрожував проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.04.2023 16:55