Фото ілюстративне. Джерело: Нацполіція в Одеській області

На Одещині жінка народила дитину на вулиці та поклала її в пакет: поліція склала на неї адмінпротокол

У четвер, 6 червня, на мешканку Рені Одеської області склали адміністративний протокол за невиконання батьківських обовʼязків щодо немовляти. Жінка народила доньку на вулиці, поклала її в пакет та понесла до своєї матері.

Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Одеській області. Там зазначили, що на лінію "102" зателефонували та розповіли про жінку, яка несла сумки, в одній з яких була маленька дитина. Поліцейські виїхали на місце, де виявили 32-річну жінку з немовлям, їх доставили до медичного закладу. Дитину оглянути, з нею все було добре.

"Під час проведення перевірки поліцейські з’ясували, що у громадянки, яка перебувала на дев’ятому місяці вагітності, дорогою до знайомої розпочалися перейми. Зрозумівши, що народжує, вона відійшла від дороги та народила донечку просто на вулиці. Дитину вона поклала в пакет, взяла інші сумки, що були в неї, та пішла до своєї матері", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що породілля не ставала на облік під час вагітності й уникала зустрічей із лікарями, бо боялася, що доньку в неї відберуть. Окрім новонародженої, жінка мала шістьох дітей, щодо яких позбавлена батьківських прав. Пʼятьма опікується мати, ще одна перебуває у Києві під наглядом служби у правах дітей.

Щодо жінки склали протокол про адміністративні правопорушення, за що загрожує попередження або штраф від 850 до 1 700 гривень. У поліції додали, що дитину в матері забрали, наразі вона перебуває у медичному закладі під наглядом лікарів та служби у справах дітей.

Нагадаємо, в грудні минулого року стало відомо, що в Рівненському обласному перинатальному центрі жінка народила 17-ту дитину. У сім'ї вже підростають вісім хлопчиків та вісім дівчаток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.06.2024 16:18