Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області

На Одещину завезли турецькі томати, заражені міллю

До Одеської області з Туреччини імпортували томати, у яких виявили південноамериканську томатну міль. Гусениці перебувають у живому стані й можуть завдати значної шкоди рослинам і рослинним продуктам.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Томатну міль виявили під час перевірки овочів.

Усього до Одещини доставили 22 тонни томатів із карантинним організмом. Аби не допустити проникнення та поширення молі в Україні, вантаж затримали у митній зоні та повернули до Туреччини.

Відомо, що південноамериканська томатна міль належить до Переліку регульованих шкідливих організмів А-2 (Карантинні організми, обмежено поширені в Україні). Це вид шкідливого організму, який у разі занесення або обмеженого поширення на території України може завдати значної шкоди рослинам і рослинним продуктам.

Нагадаємо, в Україні цього тижня розпочався масовий продаж полуниці. Аналітики зауважують, що цього року полуниця в Україні коштує у середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці травня минулого року. Ключові гравці ринку пов'язують цінову різницю з більш пізнім стартом початку сезону реалізації ягоди відкритого ґрунту.

Також повідомлялося, що оптові ціни на яблука цього року вдвічі перевищують торішні. Це пов'язують із низкою факторів, у першу чергу — з перевагою пропозицій на імпортні фрукти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.05.2023 08:20