Фото: ОК "Захід" / Генштаб ЗСУ

На одному із напрямків особливо гаряче: у Генштабі розповіли, де штурмує ворог

З початку доби на лінії фронту відбулось 34 бойових зіткнення. Загарбники нарощують темпи атак на Покровському напрямку, де загарбники 11 разів штурмували позиції наших захисників. Тут ситуація досить напружена. Проте Сили оборони стримують ворога та дають мужньо відбувають усі атаки. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

Станом на 15:00 триває 16 боєзіткнень вздовж всієї лінії фронту.

На Покровському напрямку російський агресор підтримує високу інтенсивність штурмових дій. Від початку доби окупанти вже 11 разів намагалися покращити тактичне положення поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола та Яснобродівки. Три ворожі атаки українські воїни успішно відбили вісім ще тривають.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили три наступальні дії поблизу Тернів, Торського та Серебрянського Лісу. В районах Новосадового та Ямполя ворог продовжує атакувати.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вже три наступальні дії російських військ поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Ще три боєзіткнення продовжуються. 

На Куп’янському напрямку окупанти також дещо активізувалися. Від початку доби тут відбулося вже шість боєзіткнень в районах Синьківки, Піщаного та Дружелюбівки. Поблизу Греківки дві штурмові дії ворога ще тривають. Втрат позицій не допущено.

На Оріхівському напрямку російські окупанти двічі намагалися потіснити наші підрозділи неподалік Роботиного.  Один бій ще триває.

На інших напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Атаки росіян

Від артилерійських обстрілів з території РФ продовжує потерпати прикордоння Чернігівської та Сумської областей. З початку доби від підступних артударів терористів постраждали Павлівка, Водолаги, Катеринівка та Бачівськ. Також агресор зі своєї території продовжує бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині.

"Наші воїни напоготові, щоб зламати наступальні плани ворога", — наголосили в Генштабі.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не розглядає варіант з територіальними поступками, щоб завершити війну з Російською Федерацією. За його словами, це дозволить Росії зібратися силами перед новою війною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.06.2024 15:40