Фото ілюстративне. Джерело: universum

На окупованій Донеччині рашисти погрожують дітям у школах

На тимчасово окупованих територіях Донецької області так звана "поліція" обходить школи та погрожує дітям. Вона звинувачує школярів в "екстремізмі".

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Зокрема, окупанти погрожували дітям за "неприпустимі публікації" у соцмережах, неповагу до символів окупації (російська символіка, усім відомі латинські літери) та розповідали за покарання для батьків дітей за "екстремізм", — йдеться в повідомленні.

У Центрі національного спротиву додали, що дітям зачитували приклади покарань, які окупанти вже вчиняли над українцями.

"Практику обходу підлітків із погрозами раніше фіксували на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини, що вказує на систематичність політики погроз і залякування дітей, узгодженої з Кремлем", — зробили висновок у Центрі національного спротиву.

Там укотре закликали мешканців тимчасово окупованих територій передавати інформацію про зрадників і ворогів у спеціальний бот в Telegram.

Як відомо, окупаційні адміністрації тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей вербують інформаторів серед місцевих безробітних. Такі зрадники збирають інформацію про мешканців тимчасово окупованих територій, родичі та друзі яких зараз воюють у Силах оборони України.

Нагадаємо, що російські окупанти з так званого "уряду ЛНР" ухвалили рішення про компенсацію на придбання вугілля або дров узимку. Проте оформлення документів триватиме щонайменше місяць, а оформити виплату можна тільки з російським паспортом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 16:59