На фото: дрон "Тарган". Джерело: Міноборони України

На озброєння ЗСУ надійшов дрон українського виробництва "Тарган": у чому його особливість

Міністерство оборони кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України безпілотний наземний роботизований комплекс "Тарган". Він був розроблений українськими інженерами.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, залежно від потреб "Тарган" здатен транспортувати боєприпаси, харчові продукти та спорядження.

Також у відомстві додали, що виробники та розробники зразків озброєння і військової техніки, які мають запитання щодо процесу кодифікації, можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки на електронну пошту.

Що відомо про дрон "Тарган"

Цей безпілотник є українською розробкою. Він має невеликі габарити, що дозволяє транспортувати його у мікроавтобусі або на автомобільному причепі. Машину оснащено безшумним електричним двигуном та великими гумовими колесами. Завдяки цьому він здатен рухатись полем бою непомітно на значну відстань.

Максимальна швидкість руху безпілотної платформи "Тарган" складає 22 кілометри на годину, а запас ходу 20 кілометрів. Він може перевозити до 200 кілограмів вантажу.

Нагадаємо, раніше Міноборони кодифікувало та допустило до постачання у війська багі "Варан". Ця вітчизняна машина підвищеної прохідності призначена для виконання широкого спектра завдань. Багі для військових розробляв інженер, який має багаторічний досвід з ремонту та експлуатації автомобілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 02:28