Фото: Офіс Генпрокурора

На Полтавщині арештували майно російського генерала на понад 1 млрд грн

У понеділок, 21 серпня, Служба безпеки України арештувала на Полтавщині майно російського генерала на понад один мільярд гривень. Фігурант є начальником федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при Міністерстві промисловості та торгівлі Росії.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, злочинцеві через підставних осіб належить 20 комерційних об’єктів, понад три тисячі квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини. Також будинок його родини, готелі та ресторани преміум-класу, офісні та торговельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тисяч метрів квадратних.

"Майно російського генерал-полковника було оформлено на його доньку і зятя, які проживали в Україні, але напередодні повномасштабного вторгнення в Україну, виїхали в Росію та отримали громадянство країни-агресора", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці провели обшуки за адресами офісних та житлових приміщень, які належать родині російського генерал-полковника. Виявлено та вилучено 16500 доларів США, військову форму російського зразка, заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу країни-агресора, сувенірну продукцію та нагороди, вручені йому у Росії.

Відомо що, на це майно накладено арешт. Загальна вартість вилучених активів становить понад один мільярд гривень. Наразі вирішується питання щодо подальшої націоналізації на користь України всього арештованого майна.

Нагадаємо, у Тернопільській області викрили зловмисника-посадовця. Він привласнив собі гроші, які виділили на будівництво казарми. У ході перевірок поліцейські встановили, що підозрюваний ще у 2018 році почав вносити неправдиві відомості в акти здавання-приймання виконаних робіт. Він підписував акти виконаних робіт за те, чого не проводилося взагалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.08.2023 15:00