Вилучення гранати в кав'ярні Кременчука. Джерело: Нацполіція

На Полтавщині чоловік прийшов у військкомат із гранатою: погрожував її підірвати (відео)

У вівторок, 14 листопада, до поліції Кременчука звернулися громадяни, які повідомили, що на вулиці Алітуській невідомий чоловік тримає гранату. Правоохоронці приїхали на місце події та вилучили її, згодом з’ясувавши, що це страйкбольна граната.

Про це повідомила "Кременчуцька газета". За інформацією правоохоронців, громадянин, який тримав боєприпас, — чоловік 1980 року народження.

Про те, яке кримінальне провадження відкрито з цього приводу, Головне управління Національної поліції України в Полтавській області не повідомило, проте зазначило, що тривають слідчі дії.

Як стало відомо "Кременчуцькій газеті" з власних джерел, чоловік із гранатою зайшов у військкомат, погрожував підірвати її та навіть висмикнув чеку. Його вивели на вулицю в очікуванні поліції.

Правоохоронці Кременчука розповіли про ще один такий випадок 14 листопада в іншому районі міста.

"У центральній частині до відвідувачки однієї з кав’ярень підійшов невідомий чоловік у стані сп’яніння та поклав їй до рук предмет, схожий на гранату. Після цього залишив заклад. Отримавши інформацію від громадян, на місце події одразу прибули патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група поліції, рятувальники та вибухотехніки. Під час огляду місця події фахівці вилучили тренувальну гранату з піротехнічним ефектом категорії Р1, що імітує бойову гранату РГД-5", — пояснили правоохоронці.

Під час подальших оперативно-розшукових і слідчих дій поліцейські упродовж години встановили особу, яка причетна до правопорушення. Ним виявився місцевий житель 1972 року народження.

Нагадаємо, що 13 листопада у Дніпрі невідомі з автомобіля Lexus кинули гранату в бік чоловіка, який перебував на вулиці. Внаслідок вибуху 51-річний потерпілий отримав осколкові поранення. Його госпіталізували до лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.11.2023 14:57