Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

Повелися на "легкі" гроші: на Полтавщині неповнолітні дівчата спалили військове авто, — поліція

На Полтавщині поліція затримала дівчат-підлітків, яких підозрюють у підпалі автомобіля, придбаного волонтерами для потреб Збройних сил України. За цей злочин їм загрожує до восьми років в'язниці.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, дівчата віком 15 та 16 років діяли за вказівками так званого "куратора", який обіцяв їм винагороду.

У ході розслідування поліція з'ясувала, що одна з дівчат отримала пропозицію заробити "легкі" гроші за підпал автомобілів військових або швидкої допомоги, або поліції від хлопця, з яким познайомилася через месенджер.

"Для розкриття цього злочину залучили команду оперативників Управління карного розшуку та кримінального аналізу Головного управління поліції Полтавщини у співпраці з колегами з Кременчука. Правоохоронці швидко опрацювали великий обсяг інформації та встановили особи палійок", — зауважили правоохоронці.

Наразі слідчі розслідують кримінальне провадження щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в умовах особливого періоду (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України). За цей злочин підліткам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у липні на Дніпропетровщині двоє неповнолітніх підпалили автомобілі військового та волонтера. Злочинцями виявились місцеві 17-річні хлопець та дівчина. Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.09.2024 02:33