Фото: Нацполіція

На Одещині підлітки підпалили автомобілі військових (фото)

В Одеській області неповнолітні хлопці підпалили два автомобілі військовослужбовців. Підлітків затримали правоохоронці. Їм загрожує позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Вказується, що днями в одному з населених пунктів Роздільнянського району Одеської області зловмисники облили легкозаймистою рідиною і підпалили два автомобілі військових. Йдеться про мікроавтобус Volkswagen та позашляховик Hyundai Santa-Fe. Правоохоронці встановили, що до злочину причетні двоє місцевих підлітків: хлопці 16-ти та 17-ти років.

підпалений автомобіль військових

Фото: Нацполіція

Підпал автомобілів військовослужбовців: чому підлітки це зробили

Начальник управління карного розшуку ГУНП в Одеській області Ігор Панченко розповів, що молодший за віком юнак, шукаючи в інтернеті роботу, отримав пропозицію заробити, здійснюючи підпали автомобілів працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

"Підліток погодився і залучив до співпраці старшого на рік знайомого. В обов'язки молодиків входило підпалювати транспортні засоби і записувати відео, як вони горять", — зазначив поліцейський.

Одного дня рано-вранці підлітки здійснили підпал двох автівок військових. Молодший хлопець обливав бензином і палив, а старший знімав все на відео, яке вони скинули замовнику. Неповнолітні злочинці отримали на картку гроші та втекли на Миколаївщину.

Яке покарання загрожує підліткам

Правоохоронці розшукали неповнолітніх хуліганів в сусідній області та затримали їх. У підлітків вилучили "зароблені" гроші та телефони з інформацією, що підтверджує їхні злочинні дії.

За наявності достатніх доказів, слідчі повідомили неповнолітнім про підозру в умисному пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років. Наразі суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Встановлюється замовник підпалів, який, за наявною інформацією, перебуває за кордоном.

"В ході досудового розслідування встановлено, що дії замовника імовірно були спрямовані на підрив боєздатності української армії. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років", — додали в поліції.

підпалив авто військового

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, 12 червня у Дніпрі невідомі підпалили автомобіль українських військових. Відкрито кримінальне провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.06.2024 18:58