Фото: СБУ

На Прикарпатті за підозрою у хабарництві затримали одного з керівників обласної митниці

Співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Державного бюро розслідувань затримали одного з головних митників на Прикарпатті. Його підозрюють у хабарництві.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, працівники Служби безпеки ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці. У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримано керівника одного з ключових управлінь митного органу.

Зазначається, що підозрюваний організував злочинний механізм одержання грошей від представників компаній-імпортерів. За гроші посадовець "гарантував" підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення своїх товарів. Задля реалізації схеми чоловік залучив митних брокерів з Івано-Франківської та Закарпатської митниць. Зокрема, один з них був залучений до обладнання як посередник для передачі хабарів від підприємців. 

Митниця Івано-Франківщина

Фото: СБУ

"Співробітники Служби безпеки задокументували чотири факти створення фігурантами неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали організатора злочину та посередника на гарячому під час одержання нового хабаря", — йдеться у повідомленні.

Митниця Івано-Франківщина

Фото: СБУ

Наразі розв'язують питання щодо оголошення підозри у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна. Наразі тривають обшуки в помешканнях підозрюваних та на їхніх робочих місцях. Слідство встановлює усі основні злочини та повне коло осіб, причетних до нього.

Нагадаємо, 15 липня працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден Військово-морських сил України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег. За даними слідства, для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.07.2024 15:38