Фото: поліція Рівненської області

На Рівненщині поліцейські сім разів купували наркотики, щоб затримати ділків

Правоохоронці на Рівненщині викрили банду, яка збувала небезпечні психотропні речовини. Щоб затримати ділків поліцейським довелося здійснити у них сім закупок. Під час останньої двох з них затримали.

Про це повідомили у прес-службі поліції Рівненської області.

Слідчі з'ясували, що наркобізнес організував житель Рівного. Раніше його вже неодноразово судили за аналогічні злочини. Разом зі ще двома друзями він розробив схему закупівлі прекурсорів, з яких надалі виготовляли та збували гуртовими та роздрібними партіями психотропну речовину "метамфетамін".

наркоторговці

Фото: поліція Рівненської області

"Продавали з рук в руки, або ж пересилали через логістичну компанію. Правоохоронці провели у ділків 7 оперативних закупок. Після останньої двох з них затримали в порядку ст. 208 КПК України. Крім того, за місцями реєстрації та проживання зловмисників та ймовірних постачальників прекурсорів проведено 10 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено пристрої та обладнання для виготовлення, зважування і вживання наркотичних засобів,  електронні пристрої, грошові кошти, а також чорнові записи та автомобіль марки Volkswagen Passat, який належить одному з фігурантів провадження", — повідомили у поліції.

Трьом чоловікам вже повідомлено про підозру, а одному з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 517 800 грн. Наразі вирішується питання обрання запобіжних заходів двом іншим підозрюваним. Наркоторговцям загрожує від шести до десяти років в'язниці з конфіскацією майна.

наркоділки

Фото: поліція Рівненської області

Нагадаємо, на Хмельниччині чоловік отримав три роки обмеження волі за те, що передав в'язню наркотики у налиснику. Зловмисник запевнив, що такий злочин він вчинив лише один раз і грошової винагороди за це не отримав. Продукти він передав кур'єрам, які мали доправити посилку в колонію. Кур'єри нібито не знали про наявність забороненої речовини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.04.2023 01:19