Фото: promin.cv.ua

Передавав в'язню наркотики у налиснику: на Хмельниччині судили чоловіка

На Хмельниччині чоловік отримав три роки обмеження волі. Він передав в'язню наркотики у налиснику.

Про це йдеться у вироку Шепетівського райсуду.

Зловмисник запевнив, що такий злочин він вчинив лише один раз і грошової винагороди за це не отримав.

Згідно з вироком Шепетівського райсуду, у березні 2021 року чоловік сконтактував з одним із в'язнів Шепетівської виправної колонії й домовився передати йому наркотики через кур'єра. Незабаром він придбав метадон: купив у магазині напівфабрикатів налисники та заховав у один із них згорток з метадоном.

Зазначається, що продукти він передав кур'єрам, які мали доправити посилку в колонію. Кур'єри нібито не знали про наявність забороненої речовини.

Цікаво, що на судовому засіданні чоловік свою провину визнав: пояснив, що передав наркотики на прохання знайомого, який відбував термін у колонії, та запевнив, що ніякої винагороди за це не отримував. Також цього чоловіка судили за знайдений у нього вдома канабіс. Він пояснив, що знайшов наркотик випадково біля водойми, і вирішив забрати його додому для власного вживання.

Обвинувачений виявився уродженцем села Галімий Омсукчанського району Магаданської області Росії — наразі працює зубним техніком, до цього судимостей не мав.

Суд визнав чоловіка винним у порушенні двох статей: ч. 2 ст. 307 ККУ (незаконне перевезення наркотиків) та ч. 1 ст. 309 ККУ (зберігання наркотиків без мети збуту). Зловмиснику призначили сумарно три роки обмеження волі з конфіскацією майна, окрім житла. Також за експертизи він повинен сплатити понад 4 тис. грн. Вирок поки ще не набрав законної сили: сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Нагадаємо, поліція Київщини викрила масштабний міжрегіональний канал збуту психотропів та наркотичних речовин. Його організував 40-річний уродженець Росії, а нині житель Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.04.2023 13:58