Фото: ілюстративне Джерело: rozhniativ.if.uа

На Рівненщині жінка втопила двох своїх синів: її визнали неосудною

У серпні 2023 року у Рівненській області матір втопила двох своїх малолітних синів. Судово-психіатрична експертиза визнала жінку неосудною.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Що відомо про злочин

Правоохоронці встановили, що 23 серпня торік 42-річна жінка разом із синами шести та семи років пішла до місцевого кар’єру купатися. Спочатку жінка взяла рукою за голову молодшого, занурила у воду та утримувала, поки він не перестав подавати ознаки життя. Потім взяла за руку старшого, примусово підвела малолітнього до дерев'яного помосту та зіштовхнула у водойму, адже точно знала, що плавати він не вміє.

"Смерть обох дітей настала внаслідок механічної асфіксії (утоплення)", — наголосили у поліції.

Висновки експертизи

Слідчі здійснили комплекс слідчих дій та призначили низку експертиз, зокрема, судово-психіатричну. Відповідно до висновків останньої — підозрювана визнана неосудною.

Яке покарання загрожує жінці

Матеріали кримінального провадження були передані до суду з проханням застосувати примусовий медичний захід щодо підозрюваної, який передбачає її поміщення у спеціалізований заклад для отримання психіатричної допомоги під суворим наглядом. 

Нагадаємо, у Полтавській області чоловік отримав 15 років в'язниці за зґвалтування малолітньої дівчини. Встановлено, що улітку 2023 року чоловік призначив дівчині "побачення", під час якого двічі зґвалтував дитину. Про злочин поліції повідомила мати дівчинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.01.2024 16:27