Фото: Facebook-сторінка Наталії Садикової

"На совісті Токаєва": дружина повідомила про смерть казахського журналіста, на якого напали у Києві

У ніч на 2 липня у лікарні помер казахський журналіст Айдос Садиков, на якого був здійснений замах у Києві. У смерті чоловіка дружина опозиціонера Наталія Садикова звинувачує президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва.

Як повідомила у Facebook Садикова, серце її чоловіка переслало битися о 03:00 за Києвом. 

"Мій любий чоловік, батько наших трьох дітей, великий син казахського народу. Айдос віддав своє життя за Казахстан, прийняв мученицьку смерть від руки кілерів. Тринадцять днів Айдос боровся за життя у реанімації, але дива не сталося. Його смерть на совісті Токаєва", — написала вона.

Що відомо про замах на Айдоса Садикова

За даними слідства, у Києві 18 червня невідомий з пістолетом підбіг до машини, де перебував 56-річний постраждалий та його дружина, і здійснив постріл у чоловіка, після чого втік. Замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де мешкає подружжя. 

Садикови живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців. Чоловік перебував у важкому стані у лікарні. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Нагадаємо, дружина Айдоса Садикова переконана, що до злочину причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Українська поліція знайшла виконавців замаху на вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова — ними виявилися двоє громадян Казахстану.

Також з'явилась інформація, що Офіс генерального прокурора розпочинає екстрадиційну процедуру щодо підозрюваних у замаху на вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова. Громадяни Казахстану покинули територію України у день вчинення злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 07:53