Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС Київщини

На Сумщині окупанти з дронів скидають на ліси запалювальну суміш (фото)

Російські окупанти скидають на прикордонні території Сумської області бляшанки із запальною сумішшю, які провокують загоряння. 

Про це повідомила прес-служба ДП "Ліси України".

"У лісових масивах Свеського лісництва ДП "Ліси України" виявили небезпечну бляшанку з запальною сумішшю", — заявив директор філії Олег Маруха.

За його словами, загарбники використовують дрони для скидання таких бляшанок. Від удару об землю вони розбиваються, чим проковують загоряння, які швидко переростають у лісові пожежі.

"Дрони літають над нашими лісами щодня", — розповів посадовець.

Маруха додав, що інколи буває до п’яти загорянь за день у різних кварталах лісу, і такі бляшанки — одна з причин. Там, де дозволяють військові, прокладають мінералізовані смуги, щоб стримати поширення вогню, але, на жаль, не всюди є такий доступ.

У ДП "Ліси України" наголосили, що відвідування прикордонних лісів суворо заборонено, адже це небезпечно для життя.

"Якщо ви натрапили на подібний предмет, ні в якому разі не чіпайте його! Відійдіть назад тим же шляхом, що прийшли, і негайно викличте рятувальників за номером "101", поліцію за номером "102" або повідомте про знахідку військовим", — зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок масштабної лісової пожежі у Полтавській області, яка спалахнула ввечері 15 вересня, загорілося кілька житлових будинків і господарчих споруд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 20:35