Наслідки землетрусу на Тайвані. Джерело: соцмережі

На Тайвані стався найсильніший землетрус за 25 років: щонайменше одна людина загинула (відео)

У середу, 3 квітня, на Тайвані стався землетрус магнітудою 7,2. Це найсильніший підземний поштовх, який стався на острові щонайменше за 25 років. Одна людина загинула, десятки отримали поранення. Є загроза цунамі на півдні Японії та на Філіппінах.

Про це повідомила агенція Reuters.

Пожежна служба Тайваню повідомила, що одна людина, ймовірно, загинула внаслідок падіння каміння у гірському малонаселеному східному окрузі Хуалянь, де був епіцентр, понад 50 осіб — постраждали. Щонайменше 26 будівель зруйновано, більш ніж половина в Хуаляні, близько 20 людей заблоковані, рятувальні роботи тривають.

Тайванські телевізійні станції показали кадри будівель під ненадійними кутами в Хуаляні, де землетрус стався неподалік від берега близько восьмої години ранку за місцевим часом, коли люди йшли на роботу та в школу. За даними Центрального метеорологічного управління Тайваню, землетрус мав глибину 15,5 кілометра.

"Це було дуже сильним. Виникало відчуття, ніби будинок збирався перекинутися", — сказав 60-річний працівник лікарні Тайбею Чанг Юй-Лін.

Метеорологічне агентство Японії повідомило, що декілька невеликих хвиль цунамі досягли частини південної префектури Окінава, а пізніше знизило рівень загрози цунамі до попереджувального. Магнітуда землетрусу склала 7,7. Сейсмологічне агентство Філіппін теж випустило попередження для мешканців прибережних районів декількох провінцій, закликаючи їх евакуюватися. Тайвань теж видав попередження про цунамі, але згодом додав, що ризик руйнівних хвиль цунамі минув.

Нагадаємо, що в перший день цього року в Японії стався землетрус магнітудою у 7,6 бала. Влада країни попередила громадян про велике цунамі з можливими руйнівними наслідками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.04.2024 07:34