Фото ілюстративне. Джерело: pixabay.com

Потужний землетрус у Японії: влада попередила про велике цунамі (відео)

У понеділок, 1 січня, в Японії стався землетрус магнітудою у 7,6 бала. Влада країни попередила громадян про велике цунамі з можливими руйнівними наслідками.

Про це повідомив Kyodo News.

Відомо, що на узбережжі Японського моря стався землетрус магнітудою 7,6 бала. У зв'язку з цим у центральній префектурі Ісікава оголошено попередження про цунамі.

Японське метеорологічне агентство оголосило попередження для решти західного узбережжя острова Хонсю. Згідно з висновками фахівців, хвилі заввишки до п’яти метрів прямували в бік містечка Ното в Ісікаві, яке стало епіцентром землетрусу.

Попередження про цунамі також оголошено для прибережних районів префектур Ямагата, Ніігата, Тояма, Фукуї та Хіого.

Японське телебачення закликало людей якнайшвидше евакуюватися в безпечні місця на висотах і дахах багатоповерхівок. Стало відомо про припинення руху однієї із залізничних компаній, що курсує в небезпечному регіоні. Крім того, уряд Японії створив офіс із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації при канцелярії прем'єр-міністра в Токіо.

Нагадаємо, що 19 грудня у прикордонному районі Китаю Ганьсу-Цинхай стався сильний землетрус. Унаслідок стихії щонайменше 116 людей загинули, майже 400 — отримали поранення. Пошкоджено понад 4 700 будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.01.2024 11:52