Фото ілюстративне зі соцмереж

У Румунії стався землетрус: поштовхи відчувалися на території України

У неділю, 24 грудня, в румунському регіоні Вранча стався землетрус силою 4,1 за шкалою Ріхтера. При цьому землетрус також відчували на території України.

Про це повідомив Головний центр спеціального контролю України.

Експерти в галузі сейсмології зазначили, що центр землетрусу розташовувався в районі Вранчанських гір у Румунії на відстані близько 110 кілометрів від кордону з Україною та залягав на глибині 103 кілометри.

Епіцентр землетрусу в Румунії. Джерело: gcsk.gov.ua

Епіцентр землетрусу в Румунії. Джерело: gcsk.gov.ua

"Землетрус не несе загрози для населення України. Коливання можуть відчуватися тільки окремими людьми, які перебувають у спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", — наголосили експерти.

Вони додали, що останній потужний землетрус із району гір Вранча реєстрували 4 грудня 2023 року з магнітудою  4,6 (за шкалою Ріхтера).

Крім того, Національний науково-дослідний інститут фізики Землі в Румунії (INCDFP) додав, що землетрус стався о 08:06 за місцевим часом, а його силу фахівці оцінили у 4,2 за шкалою Ріхтера.

Нагадаємо, що минулого тижня у прикордонному районі Китаю Ганьсу-Цинхай стався сильний землетрус. Унаслідок стихії щонайменше 116 людей загинули, майже 400 — отримали поранення. Пошкоджено понад 4 700 будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.12.2023 19:12