Землетрус у Китаї. Фото зі соцмереж

Потужний землетрус у Китаї: щонайменше 116 загиблих і майже 400 постраждалих (відео)

У прикордонному районі Китаю Ганьсу-Цинхай стався сильний землетрус. Унаслідок стихії щонайменше 116 людей загинули, майже 400 — отримали поранення. Пошкоджено понад 4 700 будинків.

Про це повідомив Reuters.

Європейський середземноморський сейсмологічний центр (EMSC) оцінив магнітуду землетрусу на 6,1. Державні ЗМІ Китаю повідомили, що землетрус був зафіксований із магнітудою 6,2.

За даними Геологічної служби США, магнітуда землетрусу вночі склала 5,9 бала. Управління з питань землетрусів Китаю дає трохи вищі показники — 6,2 бала. За даними EMSC, землетрус стався на глибині 35 кілометрів, а його епіцентр – за 102 кілометри на південний захід від столиці провінції Ганьсу Ланьчжоу.

Епіцентр землетрусу — за 5 кілометрів від кордону між двома північно-західними провінціями. За словами очевидців, сильні поштовхи відчувалися у багатьох частинах провінції Цінхай.

Зона лиха розташована у високогірному регіоні, тому рятувальні роботи спрямовані на запобігання вторинним катастрофам, спричиненим іншими факторами, крім землетрусу.

Унаслідок землетрусу також пошкоджено деякі об'єкти водопостачання, лінії електропередач, дороги й іншу інфраструктуру.

Нагадаємо, що в жовтні внаслідок сильних землетрусів на заході Афганістану загинули понад 2 400 людей. Він стався на заході країни за 35 кілометрів на північний захід від міста Герат, магнітуда одного з підземних поштовхів складала 6,3 бала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.12.2023 08:20