Фото: Діана Панченко / скріншот з відео

На території України заблоковано YouTube-проект пропагандистки Медведчука: подробиці

На території України за запитом Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони заблоковано YouTube-проект "ПАНЧЕНКО". На ньому просувались наративи російської пропаганди.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

У ЦПД наголосили, що засновницею та автором каналу є Діана Панченко, екс-ведуча підсанкційного телеканалу NewsOne, що пов'язаний зі звинувачуваним у державній зраді Віктором Медведчуком.

"Після початку повномасштабного вторгнення Діана Панченко виїхала на територію РФ, де продовжила знімати матеріали для свого YouTube-каналу в інтересах ворога", — йдеться у повідомленні Центру.

Що загрожує Панченко

Рішенням РНБО стосовно Діани Панченко запроваджено персональні санкції. Служба безпеки України повідомила їй про підозру в державній зраді та у виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації.

"Центр продовжує працювати над блокуванням інших YouTube-проектів, які поширюють пропаганду ворога", — додали у Центрі протидії дезінформації РНБО.

Робота Панченко на Москву: що відомо

СБУ встановила, що з жовтня 2022 року по теперішній час Панченко за вказівкою з Москви сприяє військово-політичному керівництву РФ у підривній діяльності проти України. Зокрема, фігурантка систематично виправдовує збройну агресію РФ проти України, підтримує та пропагує окупацію регіонів нашої держави, а також маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні й закликає наших співгромадян не чинити спротив окупантам.

Матеріали вказаного змісту Панченко систематично викладає на власному Youtube-каналі, який налічує майже один мільйон користувачів. Крім того, пропагандистські "сюжети" та "публікації" Панченко "розганяє" через мережу прокремлівських Telegram-каналів.

Нагадаємо, що у січні 2023 року СБУ повідомила Діані Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.04.2024 16:59