Максим Зарецький. Джерело: поліція Вінницької області

На Вінниччині попрощалися з поліцейським Максимом Зарецьким, якого розстріляли вночі 20 квітня

У понеділок, 22 квітня у місті Бершадь на Вінниччині попрощалися із 20-річним поліцейським Максимом Зарецьким, якого розстріляли під час нападу у ніч на 20 квітня. 

Про це пише "Суспільне Вінниця". У місті 22 квітня оголосили день жалоби.

Поліцейського, який служив у секторі реагування патрульної поліції провели в останню путь рідні, близькі, колеги та місцеві жителі. О 10:00 відбулася траурна хода від будинку, де мешкав Максим Зарецький, до Свято-Вознесенського храму. Об 11:00 розпочалася служба по загиблому.

Фото: "Суспільне Вінниця"

Фото: "Суспільне Вінниця"

Рідні, друзі та колеги згадують хлопця як щирого, доброзичливого та мужнього юнака, який завжди був готовий прийти на допомогу. За їхніми словами, він був справжнім патріотом України та мріяв зробити свою країну кращою.

Своєю чергою інспектор сектору реагування патрульної поліції Олександр Якименко розповів, що Максим Зарецький пропрацював у них півтора року. За цей час він зарекомендував себе з позитивного боку.

"По роботі до нього ніяких питань не було. Дуже хороша людина, був веселий, позитивний. Усі колеги з ним були в дружніх відносинах", — розповів він кореспондентам "Суспільного".

Фото: "Суспільне Вінниця"

Фото: "Суспільне Вінниця"

Що відомо про вбивство поліцейського на Вінниччині

Вночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. В авто перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, а його напарник був поранений.

Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

Згодом Сухопутні війська Збройних сил України заявили, що на відео, яке, ймовірно, зняте з боді-камери поліцейського після розстрілу патруля у Вінницькій області, присутні військові однієї з бригад. Увечері 20 квітня у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. В авто був скривавлений одяг, взуття фігурантів, документи й інші речові докази.

Нагадаємо, 21 квітня поліція затримала підозрюваних у нападі на поліцейських у Вінницькій області, який стався напередодні. Чоловікам загрожує довічне покарання.

Додамо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у дезертирстві військовослужбовцям, причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині. Також перевіряється інформація щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.04.2024 16:36