Фото: МВС

На Волині підприємець продавав "липові" довідки і збував по всій країні

У Волинській області правоохоронці викрили злочинців, які виготовляли фіктивні документи і реалізовували їх по всій території України. Місцевий підприємець організував групу, яка могла підробити найрізноманітніші довідки.

Про це розповіли у прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

"Спектр послуг, які пропонували зловмисники, був різноманітний: документи для виїзду за кордон для військовозобов’язаних, посвідчення водія, посвідчення на право керування сільгосптехнікою тощо", — йдеться у повідомленні.

Поліцейські кажуть, що організатором "бізнесу" виявився 60-річний мешканець Волинської області. Він залучив до такої "роботи" ще пʼять осіб. Серед них — посадовець однієї з міських рад Волині.

Правоохоронці провели обшуки і вилучили мобільні телефони, жорсткі диски з підробленими електронними документами, обладнання та матеріали, за допомогою якого здійснювалася підробка. Знайшли також готівку — понад 100 тисяч доларів та 40 тисяч євро.

Зараз триває досудове розслідування. Правоохоронні органи вирішують питання про оголошення підозри зловмисникам та обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, у Вінниці ліквідовано підпільний цех з масштабного виготовлення підроблених документів. За тиждень ділки на липових документах заробляли до двох мільйонів гривень.У зловмисників за ціною від 8000 до 14000 гривень можна було замовити посвідчення водія, техпаспорти, посвідки на проживання та паспорти громадянина України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.08.2023 10:51