Фото: ЛМР

На Закарпатті хочуть відремонтувати дорогу до курорту за майже 600 млн грн

У Рахівському районі Закарпатської області влада має намір провести капітальний ремонт дороги місцевого значення "Ясіня — Чорна Тиса" за понад 595 мільйонів гривень. Тендер оголосило державне підприємство "Служба автомобільних доріг у Закарпатській області".

Про це свідчать дані на сайті держзакупівель Prozorro.

Тендерні пропозиції можна вносити до 23 серпня, а вже 23 серпня відбудеться сам аукціон. Термін надання послуг — до 31 грудня 2023 року.

Усього планується відремонтувати 9,4 кілометра дороги. Зокрема, передбачається, що буде виконано укріплювальні роботи, заміну покриття дороги, ремонт мостів. Згідно з розрахунками, один кілометр обійдеться в близько мільйонів гривень. Видання "Главком" вказує, що на схилах гір у цьому населеному пункті планує побудувати новий гірськолижний курорт ТОВ "Буковель".

мапа з сайту Главком

Мапа з сайту "Главком"

Його засновниками є син і дружина нардепа Ігоря Палиці — Захар і Оксана Палиці. Відомо, що саме Ігор Палиця є одним з найближчих партнерів олігарха Ігоря Коломойському по "Укрнафті". Вказується, що товариство вже розбудувало курорт неподалік й має намір заснувати мережу.

Нагадаємо, раніше прокуратура взялася за столичних чиновників, які за 14 мільйонів гривень ремонтують укриття на Закарпатті. Зокрема, йдеться укриття на 140 осіб в дитячому оздоровчому таборі "Зачарована долина" в селі Осій в Закарпатській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.08.2023 02:31