Дитячий табір "Зачарована Долина" Джерело: Леонід Ємець / Facebook

Прокуратура взялася за столичних чиновників, які за 14 млн грн ремонтують укриття на Закарпатті

Шевченківська районна державна адміністрація Києва збудує укриття на 140 осіб в дитячому оздоровчому таборі "Зачарована долина" в селі Осій в Закарпатській області. Шевченківська окружна прокуратура міста Києва у межах кримінального провадження перевіряє факт можливої розтрати бюджетних коштів, адже проектна вартість будівництва укриття складає 14 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури. Відомо, що 11 травня 2023 року окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК України.

"Під час самостійного моніторингу веб-сайту електронної системи публічних закупівель Prozorro прокурори встановили, що 28 листопада 2022 року Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА за результатами проведення публічної закупівлі "Капітальний ремонт комунального підприємства Дитячий оздоровчий табір "Зачарована долина" Шевченківського району міста Києва" укладено договір про закупівлю робіт з переможцем процедури публічної закупівлі на суму понад 7 мільйонів гривень" — зазначають у прес-службі.

Зокрема, йдеться про ремонт приміщень, басейнів та благоустрій території дитячого табору, розташованого у Хустському районі Закарпатської області.

Так, в період з 28  листопада 2022 року по 30 листопада 2022 року в якості часткової оплати за договором вказане Управління Шевченківської РДА перерахувало на рахунки підрядника грошові кошти в сумі 5,8 мільйонів гривень.

"Вивченням тендерної документації вбачається завищення цін на будівельні матеріали та роботи, що вказує на можливі факти розтрати та заволодіння бюджетними коштами з боку службових осіб Управління Шевченківської РДА та керівників підрядної організації", — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, проведення часткових розрахунків по договору наприкінці 2022 року з урахуванням значних обсягів робіт, надає правоохоронцям обґрунтовані підстави вважати, що акти виконаних робіт були підписані та розрахунки по ньому були проведені до їх фактичного виконання.

"На цей час слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом районного управління поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури", — зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що управління освіти Дніпровської районної міської військової адміністрації Києва замовило 26 рацій по 1500 доларів за штуку. Зауважимо, до цього воно вже потрапляло у скандал через закупівлю барабанів в укриття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.07.2023 16:02