Дитячий табір "Зачарована Долина" Джерело: Леонід Ємець / Facebook

Влада Києва будує у селі на Закарпатті укриття за 14 млн грн

Шевченківська районна державна адміністрація міста Києва фінансує будівництво укриття у селі Осій Закарпатської області. На це виділили 400 тисяч доларів. В дороговартісному укритті планується розміщувати 140 осіб.

Про це розповів депутат Київської міської ради Леонід Ємець.

"Шевченківська РДА робить укриття в селі Осій Хуського району Закарпатської області. Вартістю — 400 тисяч доларів Це не жарт. За гроші киян роблять укриття в єдиній області України, де ще нічого ні разу не прилітало", — написав у Facebook Ємець.

Київ будує укриття на Закарпатті

Скріншот з сайту Prozorro

За даними Prozorroвлада столиці побудує укриття на 140 осіб у дитячому таборі "Зачарована Долина". Проектна вартість будівництва у розрахунках — 14 мільйона гривень, договір на проектування за майже 360 тисяч гривень вже підписано.

скандальний тендер

Скріншот з сайту Prozorro

"Оскільки до цього там вже зробили ремонт на 7,3 мільйона гривень і судячи з кошторису і вартості робіт робили по-багатому — двері по 22 тисяч гривень, кондиціонери по 160 тисяч, душові кабіни по 32 тисячі, та судячи з вартості унітазів це таки був Villeroy&Boch і так далі", — вказує Ємець.

деталі тендеру

Документ з Facebook-сторінки Леоніда Ємеця

Він додає, що, окрім цього, в травні туди купили люксовий мікроавтобус за два мільйони гривень Hyundai Staria в топовій комплектації Business+.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що управління освіти Дніпровської районної міської військової адміністрації Києва замовило 26 рацій по 1500 доларів за штуку. Зауважимо, до цього воно вже потрапляло у скандал через закупівлю барабанів в укриття.

До того ж у квітні 2023 року Управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації Києва чиновники замовили для "облаштування" бомбосховищ овочерізки на півтора мільйона гривень та електросковороду за понад 700 тисяч. 

Також Дніпровська районна держадміністрація закупила конструктори на понад 900 тисяч гривень. Відповідно до його умов, переможець мав поставити "Конструктори для гри та навчання в укриттях під час повітряних тривог".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2023 22:58