Фото: Національна поліція України

На Закарпатті під час вручення повістки чоловік напав на поліцейського

В Ужгороді, що у Закарпатській області, під час вручення повістки чоловіку прохожий напав на поліцейського. Затриманому загрожує до п'яти років в'язниці.

Про це "Суспільному" повідомила речниця Національної поліції в Закарпатській області Ганна Дан.

За словами Дан, працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки спільно з поліцією зупинили для перевірки чоловіка мобілізаційного віку. У ході перевірки документів, співробітники ТЦК з'ясували, що громадянин проігнорував повістку, яку отримав ще у 2023 році.

"Для складання адмінматеріалів за вчинене правопорушення йому запропонували пройти до відділку. Чоловік агресивно відреагував та чинив опір правоохоронцям. У подію втрутився перехожий, який врешті наніс тілесні ушкодження одному з поліцейських. Нападника наразі доставлено до районного управління поліції", — наголосила речниця.

Водночас дії затриманого поліція кваліфікувала, як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв у зв`язку із виконанням цим працівником службових обов`язків, вчинене групою осіб без попередньої змови (ч. 2 ст. 345 ККУ). За цей злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років. Речниця додала, що діям всіх інших учасників інциденту також буде надана правова оцінка.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькій області чоловік, який, попередньо, є працівником Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, побив військовослужбовця Збройних сил України та його дружину через зауваження за прослуховування російської музики. Варто зауважити, що внаслідок побиття лікарі діагностували у жінки забій внутрішніх органів, ребер і грудної клітки. У її чоловіка — розбита голова, лікарі наклали йому шви. Наразі він вже вирушив назад на фронт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.07.2024 11:57