Фото: Нацполіція

На Закарпатті правоохоронці викрили підпільний нафтопереробний завод, пов'язаний із кумом Медведчука

У Закарпатській області правоохоронці викрили нелегальний нафтопереробний завод. До організації оборудки причетний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета та до того ж є кумом Віктора Медведчука, звинувачують у державній зраді.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що Директор столичного підприємства, яке займалось зберіганням та оптовою торгівлею пального, налагодив масове незаконне виробництво пального без відповідної на то ліцензії на території орендованого нафтопереробного заводу в місті Мукачево.

До протиправної діяльності залучив групу осіб, в якій кожен відповідав за свій напрям роботи: менеджери, які займалися пошуком клієнтів та каналів збуту, фінансисти, технічні спеціалісти, що контролювали процес виготовлення нафтопродукції, техперсонал, який обслуговував установки для перероблення нафти тощо.

Сировину ділки купували на аукціонах, а потім використовуючи потужності нафтобази, виготовляли бензин різних марок та дизпаливо. Надалі реалізовували продукцію через мережі підконтрольних А3С на території області, також її можна було придбати безпосередньо на території підпільного нафтопереробного заводу. Всі розрахунки проводилися за готівку без відображення в бухгалтерському та податковому обліках.

Також встановлено, що перед повномасштабним вторгненням РФ завод переоформили на підставних осіб, оскільки його власники мали стосунок до діючого депутата Закарпатської облради, давнього соратника колишнього народного депутата Віктора Медведчука, що обвинувачується в державній зраді.

Водночас правоохоронці у межах кримінального провадження провели низку обшуків, у ході яких вилучили: обладнання для незаконного виготовлення пального, а також резервуари для його зберігання та реалізації, майже 600 тонн бензину та дизпалива на суму понад 32 млн грн, вантажівки для транспортування пального, печатки, фінансово-господарську документацію, "чорнові" записи, гроші у різній валюті на загальну суму понад 3,3 мільйона гривень. Загальна сума вилученого становить майже 150 мільйона гривень.

"Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно. Після проведення низки процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення причетним до злочину особам підозр. Кримінальне провадження розслідується за статтями 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України", — наголосили у поліції.

Нагадаємо, на Львівщині колишнього голову Лисятицької сільської ради у Стрийському районі засудили до трьох років та трьох місяців позбавлення волі. Він від січня до листопада 2018 року виписував собі премії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.10.2023 13:24