Фото: Нацполіція

На Закарпатті вантажівка збила півторарічну дівчинку, коли нетвереза матір відволіклась

У селищі Ясіня Рахівського району Закарпатської області 9 листопада сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинула малолітня дитина.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції.

Смертельна аварія сталася близько 16:20. Тоді 57-річний водій вантажівки "Урал" наїхав на малолітню дівчинку. Поліція на місці події з'ясувала, що дівчинка перебувала на вулиці з мамою, яка була напідпитку. Коли жінка відволіклася й перестала слідкувати за дитиною, та вийшла на проїжджу частину дороги, де й потрапила під колеса вантажівки.

Дитину терміново направили до реанімації, однак врятувати її не вдалося.

"Водія освідували — за кермом чоловік перебував тверезий", — наголосили у поліції.

Поліція за фактом ДТП відкрила справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (заподіяння смерті потерпілого або завдання тяжких тілесних ушкоджень. Карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого). Водія вже затримали.

Також поліцейські перевірили й маму загиблої дитини: у її крові було 1,7 проміле алкоголю. Її дії в поліції кваліфікували як злісне невиконання батьками обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. 

"Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 166 Кримінального кодексу України. За санкцією статті максимальне покарання, яке загрожує жінці — до п'яти років позбавлення волі", — зауважили правоохоронці.

Нагадаємо, у Полтавській області вранці 10 листопада сталася масштабна дорожньо-транспортна пригода через густий туман. На трасі Київ — Харків перед населеним пунктом Решетилівка зіткнулися з десяток автівок. 

Також 8 листопада біля населеного пункту Козьова на Львівщині сталася дорожньо-транспортна пригода з шістьома постраждалими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.11.2023 12:21