Фото: ДБР

На Запоріжжі судитимуть військкома, який незаконно нарахував підлеглим понад 1 млн грн

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування у справі колишнього керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого підозрюють у безпідставному нарахуванні підвищених військових виплат підлеглим.

Як повідомляють на сайті правоохоронного відомства, перебуваючи на посаді керівника Запорізького ОТЦК та СП, посадовець, не маючи законних підстав, відправив наближених до себе підлеглих в одну з бригад ЗСУ нібито для виконання бойових завдань.

На фото затриманий ексвоєнком

Фото: ДБР

Проте, як зазначає слідство, військові не були призначені на посади у підрозділі, не брали участі у боях та фактично безпідставно перебували у прифронтовій зоні. Вони перебували там як у відпустці, жили за вільним графіком і, навіть, мали можливість виїжджати до дому на вихідні. Однак військовослужбовці отримували підвищені виплати та можливість набути статус учасників бойових дій.

На фото архіви розслідування ДБР у справі ексвоєнкома

Фото: ДБР

Таким чином військовослужбовці, які не брали участі у бойових діях, отримали понад мільйон гривень виплат. Суд арештував майно обвинуваченого, а саме: квартиру в Запоріжжі та три земельні ділянки в Запорізькій області.

Колишній військком обвинувачується у перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Кримінальні провадження щодо інших учасників схеми тривають.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР затримали шахраїв, які видавали себе за співробітників ТЦК та ДБРВони погрожували мешканцю столиці "відправкою на фронт" та видурили у чоловіка 1,7 мільйона гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.03.2024 01:20