Фото: Pixabay

На Житомирщині чоловік проігнорував повістку: яке покарання йому призначили

У Житомирській області чоловік отримав штраф за те, що проігнорував повістку та не явився до територіального центру комплектування для взяття на військовий облік.

Як стало відомо з вироку суду, 8 квітня мешканець села Голубин Романівського району Житомирської області під особистий підпис отримав повістку про прибуття до ТЦК для взяття на військовий облік. 

Зазначається, що після вручення повістки чоловіка попереджували, що за неприбуття до військкомату йому загрожує кримінальна відповідальність. Вже 9 квітня чоловік повинен був прийти до ТЦК, але не зробив цього без будь-яких поважних причин.

Згідно з матеріалами судового засідання, чоловік свою вину визнав. Пом'якшувальних чи обтяжувальних обставин судом не виявлено. Його визнали винним в ухиленні від військового обліку або навчальних зборів.

Рішенням суду громадянину було призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі — 8500 гривень.

Рішення суду

Скріншот з рішення суду

Нагадаємо, речник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Роман Істомін раніше пояснював, що після 18 травня, коли набуде чинності новий закон про мобілізацію, військовозобов’язані громадяни повинні прибути до територіальних центрів комплектування для уточнення своїх даних. Після цього їх однозначно скерують на військово-лікарські комісії, навіть якщо є відстрочка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.05.2024 03:16