Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

На Житомирщині пенсіонер протягом двох років ґвалтував дівчинку: раніше його засудили за колабораціонізм

У Житомирській області прокуратура скерувала до суду справу щодо місцевого 69-річного жителя, якого підозрюють у неодноразовому зґвалтуванні малолітньої дівчинки.

Як повідомляє прес-служба Житомирської обласної прокуратури, розслідуванням встановлено, що житель Звягельського району неодноразово бував вдома у потерпілої та допомагав її матері по господарству.

"Підозрюваний відвозив дитину у сусіднє село до себе додому, нібито також для виконання легких господарських робіт. Там, скориставшись відсутністю сторонніх осіб, ґвалтував її", — зазначили у прокуратурі.

На момент першого випадку зґвалтування дитині було 13 років. За даними слідства, чоловік ґвалтував дитину з жовтня 2022 року по лютий 2024-го. Про це стало відомо у школі, де навчається потерпіла, й повідомили матері, яка й звернулася до правоохоронців.

Зокрема, у прокуратурі зауважили, що допит потерпілої проводився у "Зеленій кімнаті", що відповідає методикам міжнародних стандартів поводження з неповнолітніми у кримінальному провадженні.

Це не перша кримінальна справа фігуранта. У 2022 році чоловік був засуджений за колабораціонізм, а саме, публічне заперечення здійснення збройної агресії РФ проти України".

Відповідно до статті 152, ч. 6 КК України (зґвалтування) чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 10 липня Офіс генерального прокурора повідомляв, що у Дніпрі до довічного позбавлення волі засудили чоловіка, який зґвалтував та жорстоко вбив 11-річну дівчинку. Зазначається, що зловмисник завдав не менше 19 ударів ножем по тілу дитини, від яких вона померла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.07.2024 13:51