Затримання рекетирів. Джерело: поліція в Житомирській області

На Житомирщині затримали групу рекетирів, якими керував кримінальний авторитет

Угруповання рекетирів вимагало в мешканців Житомирської області фіктивні борги. Поліція затримала вимагачів, якими керував кримінальний авторитет.

Про це повідомила прес-служба поліції в Житомирській області.

За даними слідства, кримінальний авторитет організував діяльність угрупування на території області. Його учасники вимагали надумані борги з мешканців Коростеня. Вони також надавали послуги з "урегулювання" фінансових конфліктів.

Сума так званого боргу залежала від матеріального стану потерпілого. В одних вимагали 500 доларів, в інших ця сума могла сягати й 5 000. При цьому, вимагаючи кошти, члени угрупування погрожували фізичною розправою, пошкодженням чи знищенням майна.

У разі відмов зловмисників відбирали майно потерпілих, а якщо і такий метод переконання не спрацьовував, то переходили до фізичного насильства.

Під час розслідування поліція знайшла потерпілих: в одного бандити відібрали обладнання на понад 300 000 гривень, ще у декількох громадян, які не погодилися сплатити їм "борг", відібрали мисливську гладкоствольну рушницю, бензопилу та мобільний телефон, в іншого — вимагали понад 180 000 гривень.

На підставі зібраних доказів організатору та вісьмом учасникам слідчі повідомили про підозру. Залежно від ролі й участі в злочинній діяльності дії підозрюваних кваліфіковані статтями за грабіж, вимагання та шахрайство Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели 28 обшуків, під час яких вилучили майже шість мільйонів гривень у національній та іноземній валюті, зброю, зокрема, рушницю, яку відібрали в одного з потерпілих, інші речі, що підтверджують протиправну діяльність.

Нагадаємо, що в грудні Служба безпеки України затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині. Він входив до складу потужної злочинної організації в регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.01.2024 20:38