Фото: Pixabay

На зміну опадам прийде потепління: Наталка Діденко розповіла про погоду на вихідних та в останній тиждень січня

На вихідних в Україні утримається переважно хмарна погода, з періодичними невеликими опадами, а вже наступного тижня можна чекати на сонячні прояснення та підвищення температури до +8…+12°С.

Про це синоптик Наталка Діденко написала у Telegram-каналі.

За її словами, 27-28 січня в Україні переважатиме хмарна погода, з періодичними невеликими опадами. У західних областях в суботу ймовірні помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Очікується, що температура повітря у більшості областей країни буде становити близько нуля градусів, як вночі, так і вдень.

"Так воно й буде в суботу-неділю, хіба вночі десь трохи придавить до -3…-6°С", — зауважила Діденко.

У Києві на вихідних також буде "близько нуля, хмарно, вогко, але без серйозних опадів".

Більш комфортною буде погода вже наступного тижня. Зі слів Діденко нас очікує "цікава та хороша синоптична перспектива".

За попередніми прогнозами, з 29-го січня очікується припинення опадів та сонячні прояснення. А в період з 31 січня по 1 лютого в Україну надійде різке потепління, хоча й з опадами. Температура буде +3…+8°С градусів, а на півдні та на південному заході до +8…+12°С.

"Не треба одразу бігти в коридор і закидати вглиб шафи теплі куртки та товсті шапки, бо зима ще триває і подальші коливання температури повітря у бік похолодання ще будуть", — попереджає синоптик.

Нагадаємо, за прогнозом кандидата географічних наук і метеоролога Ігоря Кібальчича, третя декада січня очікується теплою та з великою кількістю опадів завдяки розвитку активної циклонічної діяльності у північно-західній Європі. Температура повітря в Україні буде досить високою, а опади спостерігатимуться переважно у вигляді дощу, часом з мокрим снігом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 26.01.2024 16:39