НАБУ розслідує понад 100 кримінальних проваджень щодо корупції на держпідприємствах

16 СЕРПНЯ 2017 10:43

Серед майже чотирьох сотень проваджень, розслідування яких здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України, понад 100 стосуються корупції на державних підприємствах. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт НАБУ.

Зазначається, що більшість злочинів пов’язана з розкраданням майна та коштів державних підприємств, закупівлею товарів та послуг за завищеними цінами, постачанням продукції через посередників за цінами, значно меншими від ринкових.

«У полі зору НАБУ – близько 50 держпідприємств, більшість із яких за розміром активів входять до топ-100 державних компаній за версією Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. За попередніми оцінками, сумарні збитки, завдані цим підприємствам внаслідок кримінальних корупційних правопорушень, перевищують 20 млрд грн.», – йдеться у повідомлені.

«Хотілося б сказати всім, хто займається корупцією на державних підприємствах: цей сектор у зоні нашої постійної уваги, і наша увага збільшуватиметься», – наголосив Директор Національного бюро Артем Ситник 10 серпня презентуючи звіт  НАБУ за попередні півроку.

Варто зазначити, що у результаті розслідувань детективів НАБУ та прокурорів САП за час їх діяльності державі відшкодовано понад 136 млн грн збитків, завданих корупційними злочинами. Це – кошти, повернуті безпосередньо на рахунки державних підприємств, а також конфісковані за рішенням суду. Правоохоронцям також вдалося запобігти розкраданню ще майже 880 млн грн.

Події, 16.08.2017 10:43