Фото: Національний банк України

Нацбанк знову підвищив офіційний курс долара: скільки коштуватиме валюта 16 січня

Національний банк України знову підняв офіційний курс долара. Гривня послабилася на три копійки.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

Станом на вівторок, 16 січня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 37,86 гривні за один доларГривня послабилася на три копійки у порівнянні з 15 січня.

Офіційний курс станом на понеділок становив 37,83 гривні за один долар. На готівковому ринку курс впав на 5 копійок — до 38,90 гривні за долар.

У вівторок офіційний курс гривні до євро встановили на рівні 41,47У понеділок, 14 січня, офіційний курс гривні до євро становив 41,38.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Варто зазначити, що офіційний курс долара з початку грудня зріс на 4,5% з 36,38 до 38,00 гривні за долар. За даними аналітиків, ситуацію на валютному ринку у січні важко спрогнозувати, адже курс залежатиме від того, чи нададуть партнери макрофінансову допомогу Україні, а також від балансу попиту і пропозиції на валюту. Експерти припускають незначні коливання курсу, однак курсові межі значно не зміняться. 

Своєю чергою голова Національного банку України Андрій Пишний дав українцям обіцянку забезпечувати "курсову стійкість" протягом 2024 року. 

Нагадаємо, за словами заступника голови НБУ Сергія Ніколайчука, суттєвий ріст готівкового курсу валют, який фіксували впродовж останнього місяця 2023 року, у Нацбанку пов'язують із сезонністю, яка до війни спостерігалася щороку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.01.2024 17:36