Фото: Pixabay

Надзвичайна спека та дощі з грозами: прогноз погоди на середу

У середу, 17 липня, погода в Україні буде дуже спекотною. Проте у деяких регіонах ймовірні дощі з грозами.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

Згідно з прогнозами синоптиків, сьогодні у західних, північних та Вінницькій областях місцями можливі короткочасні дощі, грози. На решті території без опадів. Вітер північно-східний, східний, 5-10 м/с.

Спека від України не відступає. Так, у середу стовпчики термометрів у середньому показуватимуть +35...+39°C, у південних та Вінницькій областях місцями очікується надзвичайна спека +40°C. У західних областях вдень буде +29...+34°C, місцями сильна спека +35...+37°C.

У Києві та області прогнозується місцями короткочасний дощ, гроза. Температура на Київщину коливатиметься у межах +35...+38°C. У Києві вдень прогріє до +37°C.

погода 17 липня

Мапа: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, у Києві протягом 12-14 липня зафіксували одразу сім температурних рекордів.

Додамо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 17.07.2024 09:43