Наслідки обстрілу Харкова 23 травня. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

"Надзвичайно жорстока атака": Зеленський відреагував на обстріл Харківщини російськими терористами (фото)

У четвер, 23 травня, російські терористи жорстоко обстріляли Харків і область. За оновленими даними, внаслідок атаки шестеро людей загинули, щонайменше 11 отримали поранення різного ступеня.

На обстріл Харкова й інших міст регіону відреагував у соціальних мережах президент України Володимир Зеленський.

"Надзвичайно жорстока російська атака проти Харкова та Люботина — за попередніми даними, одразу 15 ракет. На жаль, є вбиті та постраждалі. Екстрені служби вже на місцях влучань, і кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога", — зазначив він.

За його словами, російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена належного захисту системами протиповітряної оборони та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані, — поблизу наших кордонів.

"І це слабкість — не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують. Терор усюди повинен програвати — у будь-яких умовах, на будь-якому континенті. І це наш спільний обов’язок — усіх у світі, хто має змогу захищати життя від терору. Україна робить усе, що може. Дякую кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що, за повідомленнями міського голови Харкова Ігоря Терехова та начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, сьогодні російські окупанти вдарили по транспортній інфраструктурі й одному з підрозділів комунального підприємства Харкова, що займається життєзабезпеченням міста. Загалом було майже 15 вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 12:56