Фото: "Економічна Правда"

"Нафтогаз" планує збільшити видобуток газу: озвучено об'єми

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" зберегла обсяги видобування газу під час війни та у 2023 році планує збільшити його видобуток на 8% у порівнянні з 2022 роком.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час засідання робочої групи щодо моніторингу за виконанням закону "Про ринок природного газу", пише "Укрінформ".

"Попри війну, на сьогодні "Нафтогаз" зміг зберегти об'єм газовидобутку. Цього року ми плануємо наростити його — плюс 8% до минулого року", — наголосив він.

За його словами, кількість свердловин збільшено удвічі — до 88 штук. При цьому додатковий дебет на одну свердловину вдалося збільшити у 1,5 раза — до 79 тисяч кубометрів газу на день.

Чернишов також зазначив, що "Нафтогаз" станом на 31 липня придбав 70 мільйонів кубометрів газу українського видобутку на майданчику Української енергетичної біржі. 

Нагадаємо, раніше компанія "Нафтогаз" повідомляла, що вартість газу для населення в Україні не змінюватимуть щонайменше до кінця квітня 2024 року. До цього часу діє тариф "Фіксований", який становить 7,96 гривень. Ціна може зрости лише у тому випадку, якщо не продовжать мораторій на підвищення тарифів, який повинен діяти під час воєнного стану та півроку після його завершення. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.08.2023 12:06