Фото: Pixabay

Найкасовіші стрічки: яке кіно подивитися вдома на вихідних

Перегляд фільмів в родинному колі — найкращий спосіб відпочити на вихідних після виснажливого робочого тижня. Цікаві кінострічки залишать "море" вражень та емоцій на довгий час.

TruеUA підготував добірку фільмів від всесвітньо відомих та українських режисерів, які заполонили кінотеатри та зібрали приголомшливі суми.

"Мої думи тихі"

Жанр: комедія, драма

Режисер: Антоніо Лукич

Рік: 2019

Якось молодий звукорежисер Вадим дістає можливість змінити власне життя. Йому потрібно записати голоси різних тварин, що мешкають у Закарпатті, після чого він зможе виїхати в Канаду. Щоправда, коли партнером у проєкті стає його мати, здійснення заповітної мрії стоїть під великим питанням.

"Довбуш"

Жанр: історичний пригодницький фільм

Режисер: Олесь Санін

Рік: 2023

Фільм заснований на реальних історичних подіях початку XVIII століття, коли жорстокість польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Брати Олекса та Іван Довбуші стають опришками. Вони обидва хочуть помститися за вбивство батьків, але стають ворогами. Іван жадає грошей, а Олекса — справедливості. Саме Олекса Довбуш очолює повстання, а його брат гине. 

"Щедрик"

Жанр: драма, історичні

Режисер: Олеся Моргунець-Ісаєнко

Рік: 2023

Дія фільму відбувається в тридцяті роки минулого століття в Івано-Франківську, який тоді називали Станіславів. Змінюються імперії та правлячі режими, що ворогують між собою. Декілька сімей різних національностей живуть в одному будинку, і їхнє життя не можна назвати щасливим і спокійним. Завдяки вчителю співу Софії, діти забувають про жахіття сьогодення.

"Король Лев"

Жанр: Джон Фавро

Режисер: мультфільм, сімейний, драми

Рік: 2019

Дія фільму розгортається в африканській савані і оповідає про молодого лева на ім'я Сімба, який втратив свого батька Муфасу через свого злісного дядька Шрама і був вигнаний з прайду в далекі краї пустелі. Роки по тому він повертається, щоб повернути собі трон.

"П'ять ночей у Фредді"

Жанр: жахи, детектив, трилер

Режисер: Емма Таммі

Рік: 2023

Події фільму засновані на ігровому всесвіті однойменної відеоігри. У центрі розповіді — Майк — чоловік, який влаштувався працювати охоронцем у дитяче кафе на ніч. В останньому, в денний час панує доброзичлива і радісна атмосфера: роботи-звірятка зустрічають маленьких відвідувачів і тішать їх своєю компанією. Однак, з настанням темряви, все, що відбувається всередині цього ресторану, здатне жахнути навіть найзріліший розум

"Іа"

Жанр: драма, дорожній фільм

Режисер: Єжи Сколімовський

Рік: 2022

Світ — загадкове місце, якщо дивитися на нього очима тварини. Іа, сірий віслючок з меланхолійними очима, зустрічає на своєму життєвому шляху хороших і поганих людей, відчуває радість і біль, проходить через колесо фортуни, що випадково перетворює удачу в катастрофу, а відчай — у несподіване блаженство. Але ні на мить він не втрачає своєї невинності.

Нагадаємо, TruеUA раніше публікував добірку найкращих прем'єр, вихід яких очікується у 2024 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 13.01.2024 14:50