Юлія Джима. Джерело: biathlon.com.ua

Найкраща українська біатлоністка пропустить початок сезону: в чому причина

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц повідомив, що лідерка команди Юлія Джима пропустить перший етап Кубка світу в Естерсунді. Це пов’язано з травмою та специфікою підготовки біатлоністки до сезону.

Про це повідомило "Суспільне. Спорт".

"Її участь в Естерсунді неможлива. Не тому, що вона не може. Вона би допомогла нам, звичайно, в Естерсунді, бо вона — лідерка команди. Якщо вона приїде в Естерсунд, є багато застережень, що в неї може бути невдалий — або, скажімо, нестабільний сезон", — пояснив тренер.

Він додав, що через хворобу в біатлоністки у вересні та жовтні відбулися зриви в тренувальному процесі, тому їй потрібно все надолужити. До етапу Кубка світу в Естерсунда вже немає часу зробити базову роботу.

"Можна розкидати на всі старти та бути готовою на 60 відсотків; а можна тут пропустити, "загубити", а в Ґогфільцені та Ленцергайде — надолужити. Приїде з "висоти" та перебуватиме в нормальних умовах. Ми зробили висновок, що для неї самої — і в майбутньому для команди — краще буде готуватися до Ґогфільцена", — сказав Зоц.

Новий сезон Кубка світу з біатлону стартує 25 листопада. До речі, лідер української чоловічої збірної України Дмитро Підручний теж пропустить перший етап Кубка світу.

Нагадаємо, що найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна та письменник і поет Сергій Жадан завітали в гості до добровольчого підрозділу "Хартія", який входить до складу Національної гвардії України. Зірки привезли нашим бійцям розвідувальні дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.11.2023 05:05