Головний трофей Ліги чемпіонів із футзалу. Джерело: сайт УЄФА

Найкращий український клуб із футзалу отримав суперників у Лізі чемпіонів: із ким гратиме у жовтні

Київський футзальний клуб "ХІТ" отримав суперників в основному раунді Ліги чемпіонів сезону-2023/2024. Команда зі столиці – єдиний учасник від України в цьому турнірі.

Вона пропускатиме попередній раунд і стартуватиме одразу з основного. Кияни вибороли це право, здобувши друге поспіль чемпіонство в українській Екстралізі за підсумками сезону-2023/2024.

Офіційний сайт УЄФА повідомив, що  "ХІТ" розпочне виступи у футзальному єврокубковому турнірі зі Шляху А, 16 учасників якого розподілили на чотири групи по чотири команди. До еліт-раунду пройдуть по три найкращі клуби з кожного квартету. Там команди зіграють з переможцями квартетів шляху В.

За результатами жеребкування суперниками київського "ХІТа" у групі стали "Картахена" (Іспанія), "Андерлехт" (Бельгія) та "Рекорд" (Польща). Кожна команда в групі проведе по три тури. Міні-турнір пройде в Бельгії, в період з 22 по 27 жовтня.

Жеребкування Ліги чемпіонів із футзалу. Джерело: сайт УЄФА

Жеребкування Ліги чемпіонів із футзалу. Джерело: сайт УЄФА

"Картахена" — іспанський клуб, який дебютує в Лізі чемпіонів, уперше в історії виграв чемпіонський титул і пробився до єврокубкового турніру. "Андерлехт" — бельгійський клуб, найвище досягнення в Лізі чемпіонів – четверте місце в сезоні-2022/2023. Минулого сезону "Андерлехт" не зміг пройти до плей-оф, посівши друге місце групи С. "Рекорд" — польський клуб, який узяв участь у першому розіграші футзальної Ліги чемпіонів 2018 року, повернувся в турнір після дворічної перерви, востаннє команда виступала в сезоні-2021/2022 та не змогла пробитися до еліт-раунду.

Нагадаємо, що декілька днів тому головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань оприлюднив список гравців, які готуватимуться у складі нашої команди до футбольного турніру Олімпіади 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.07.2024 19:54