Фото: PA Media

Наймолодший в історії країни: стало відомо, хто стане новим прем'єром Ірландії

Новим і наймолодшим прем'єр-міністром Ірландії стане 37-річний Саймон Гарріс, який нині є чинним міністром із питань вищої освіти.

Про це повідомляє BBC.  

За даними видання, Гарріс був єдиним кандидатом на посаду лідера партії "Фіне Гел". Висування кандидатів завершилося о 13:00 за місцевим часом у неділю. 

Відтак, Гарріс замінить на посаді нинішнього прем'єра Лео Варадкара, який днями оголосив про те, що йде у відставку "з політичних причин". Водночас посаду очільника уряду Гарріс зможе обійняти не раніше 9 квітня, коли ірландський парламент відновить свою роботу після великодніх канікул.

У виданні наголосили, що багато хто з політиків підтримував 37-річного міністра ще до того, як розпочалося висування кандидатів. Зокрема, за його кандидатуру на посаду прем'єра виступали: міністр юстиції Хелен МакЕнті, міністр фінансів Паскаль Донохо і міністр соцзахисту Хізер Хамфріс.

Нагадаємо, раніше лідери Європейського Союзу вирішили розпочати перемовини про вступ Боснії і Герцеговини до політично-економічного блоку. Тепер виконавчий орган блоку розпочне технічну роботу з підготовки даного процесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.03.2024 20:38