Пропалестинський мітинг у Парижі. Джерело: rfi

Найвищий рівень загрози: в Європі попередили туристів про небезпеку поїздок до Франції

Туристів, які планують поїздки до Франції, попередили про значні ризики. Зокрема, можлива евакуація людей з аеропортів, комерційних центрів і туристичних локацій.

Попередження оприлюднило Міністерство закордонних справ Великої Британії, посилаючись на перестороги від їхніх французьких колег.

Міністерство закордонних справ Великої Британії поінформувало своїх громадян про останні події у Франції та попередили про ризики найближчими днями.

"Після смертельної атаки в Аррасі на півночі країни 13 жовтня 2023 року Франція підвищила свій національний рівень загрози до найвищого рівня ("рівень надзвичайної атаки"). Цей рівень загрози описується як "максимальна пильність і захист у разі безпосередньої загрози терористичного акту або одразу після", — зазначається у повідомлення відомства.

У попередженні також йдеться про можливу евакуацію місць скупчення людей у Франції, включаючи аеропорти, станції та зупинки громадського транспорту, туристичні об’єкти, основні спортивні об’єкти, школи, великі комерційні центри.

"Будьте пильними та готовими до посилених перевірок безпеки, дотримуйтеся порад місцевої влади", — додали в міністерстві.

Зазначається, що у Франції з особливими масштабами відбулися пропалестинські демонстрації. Французька влада посилила охорону місць єврейської громади. Туристів закликали бути уважними до свого оточення та триматися якомога далі від демонстрацій.

Нагадаємо, що ввечері 12 жовтня в центрі Парижа місцева поліція та жандармерія розігнали заборонені пропалестинські мітинги. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і водомети. Поліція затримала декілька осіб і доставила до дільниць.

Варто відзначити, що міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін раніше того ж дня запровадив заборону на пропалестинські мітинги з метою недопущення масових заворушень у країні. Він наголосив, що будь-яка організація таких протестів призведе до арештів. У МВС Франції також закликали всі силові структури захистити всі місця, які відвідували французькі євреї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.10.2023 14:51